marți, 16 martie 2010

Despre gazon, dar fără fotbal

Acum că am vorbit aşa de frumos de zăpadă, nu pot să mă sucesc fără să vă anunţ în prealabil că aş avea şi nişte obiecţii vis-a-vis de iarnă, care mi-au revenit în minte în cadă în timp ce-mi admiram măraru' de pe picioare. Adică iarna mi-a făcut un deserviciu de imagine greu de trecut cu vederea.
Cu cîţiva ani în urmă, am călcat strîmb la propriu şi mi-am luxat genunchiul. Era cam tot aşa ca acum, spre primăvară. Am îndurat eu vreo două zile dureri atroce pînă să constat că nu mai pot nici să îndoi, dar nici să-ndrept piciorul stîng, aşa că m-am dus la urgenţe.
Recunosc deschis şi cu oarecare jenă că iarna nu mă prea omor cu epilatu', dar în ziua aceea aş fi preferat să se deschidă pămîntul sub mine, sau măcar o oală cu ceară fierbinte cînd mi-am dat jos blugii şi-am văzut că picioarele mele arată cam ca gazonul de pe FC Bihor.
Nu ştiu, poate şi lămpile alea tari de la ortopedie or fi exagerat dezastrul, poate şi faptul că domnul doctor era brunet şi creţ, frumooooos şi suplu şi mi s-a părut mie că se uită cam lung in josul gleznei...
N-am putut nici măcar să mă bucur că era doar o luxaţie banală, de fapt, nu mi-ar fi păsat nici dacă era rupt, ca să zic tot adevăru', dar ca să mă pot preţui din nou a trebuit ca frumosul doctor să se aplece mai tare spre mine cînd îmi punea faşa gipsată acoperindu-mi ruşinea cu albastru şi atunci i-am simtit-o! Tare, teribilă, copleşitoare! Şocul resimţit a fost echivalent cu al bombei de la Nagasaki combinat cu băşinile pisicii mele - o halenă indescriptibilă!
Doar aşa am putut să redevin instant EU, cea care nu se epilează iarna decît de Sfîntu' Musai. Totuşi, e bine că nu mi-am rupt nimic azi.

12 comentarii:

 1. @Papillon, îmi este da' numa' un pic :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Să nu-ţi fie ruşine! :D
  Ce-i frumos şi doctorilor le place ;)

  Edit:
  Offtopic: In-cre-di-bil! Nu te mint, pe cuvântul meu de onoare, a trebuit să dau "Edit" ca să revin să scriu asta. Ştii ce cuvânt mi-a dat blogspot-ul la verificare, pentru a putea lăsa mesajul?
  "Pulant"
  Ha Ha Ha Ha...sunt pe jos de râs!

  RăspundețiȘtergere
 3. @cell61 mulţumesc, mi-a trecut durerea de cap pe loc!

  RăspundețiȘtergere
 4. Edit, habar n-aveam că am cuvînt de verificare, da' să vezi ce au căutat unii pe google şi-au dat de mine: "mia dato pizda", fix aşa!

  RăspundețiȘtergere
 5. cand mai cresti...sfantul musai e in fiecare zi:)

  RăspundețiȘtergere
 6. @cell61, vezi tu înţeleptule, la asta nu m-am gîndit!

  RăspundețiȘtergere
 7. @sirenna, ăla se cheamă bărbierit. Dacă nu, înseamnă că e o problemă... GRAVĂ

  RăspundețiȘtergere
 8. poate scoti cuvantul ala de verificare. sunt cam chioara de la o vreme si seara trecuta parca am dezlegat rebus.

  RăspundețiȘtergere