luni, 22 martie 2010

Cu sinceritate

Am toată compasiunea pentru femeile abuzate, bătute, violate. Un viol rămîne o traumă pe viaţă, chiar dacă se consumă intr-o căsnicie.
Dar, mai rău îmi pare pentru copiii nevoiţi să trăiască în astfel de familii, crescînd mutilaţi de sentimentul de neputinţă şi de laşitatea mamelor lor, care îi mint pe alţii şi pe ele însele, că rămîn legate de bărbatul abuziv pentru copii; care nu văd nefericirea, spaimele si traumele celor cărora le-au dat viaţă, pentru că n-au ochi decît pentru călăul pe care în ideea fixă că l-ar putea schimba, încearcă la infinit să-l sensibilizeze .
Şi aşa devin din cîrpe preş. Uneori, scapă. Alteori, călăul îşi duce misiunea pînă la capăt.
De ce scriu asta... Nu ştiu exact; poate pentru că am citit nişte mizerii pe blogul unei nefericite şi-am lăsat un comentariu care-a durut. N-a fost asta intenţia mea, dar nu ascund dispreţul pentru cea care a scris.
Nu poţi rămîne prizoniera propriei laşităţi şi să te aştepţi ca lumea să te înţeleagă.
Nu poţi să te desconsideri şi să te aştepti ca alţii să te admire.
Nu poţi să te urăşti şi să te aştepţi ca alţii să te accepte şi să te iubească. Întîi, ridică-te-n picioare, învaţă să stai dreaptă, abia apoi poţi avea pretenţia să te vadă cineva altfel decît ca victimă.
Apoi, ai răbdare să constate că eşti om nu cîrpă, iar restul vine de la sine.

4 comentarii:

 1. eu chiar nu le compatimesc pe cele care au de ales si alta cale,dar din comoditate sau nesimtire sau dracu stie de ce, se complac si-si tolereasa si mai ales accepta pozitia in care sunt.dragele mele, sterge cineve cu voi pe jos si nu reactionati ,atunci scuzati poate va meritati "statutul de carpa",luati pumni in cap si nu plecati , atunci scuzati vin si eu sa va dau cativa ca-i gratis si in curand va fi cu placere.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat de bine ai scris .
  Nu stiu ce sa le arat acestor tipuri de femei mila ,sau dispret .Spun asta pentru ca sunt om iar primul sentiment este de mila ,insa ,scuze de expresie ele sunt tampitele care stau sa fie tratate asa cum sunt.
  O palma data odata ,va atrage si celalalt sir de compromisuri ,palme,batai,violuri sau mai stiu eu ce .Chiar daca suntem femei si noi avem demnitatea noastra care unele stiu sa si-o apere ,altele nu .
  Multe femei stau in aceasta situatie,dand vina la propriu pe copii ce-i au,citez : "din cauza lor stau cu nemernicul acesta".Nu mi se pare corect ca acel copil sa asiste la astfel de situatii(ce vede acasa va face si el in societate mai tarziu) .
  Alte femi dau vina pe viata mizera care o au ,fara servici.Consider ca munca nu este o rusine ,iar daca ar trebui sa-mi castig painea pentru maine din spalatul de wc-uri ,as face-o ,decat sa stau intr-o situatie ca a lor .
  Un alt motiv este "iubirea" .
  Eu consider iubirea un superlativ in sine,iar daca asta ar exista ,nu ar mai exista situatiile josnice in care sunt puse.Nu vad nici un romantism in a-mi spune cineva "te iubesc" dar sa demonstreze contrariul cu un pumn in gura .
  Slabe sunt ele si-si merita soarta in cele din urma ,si aici ma refer la acele femei care stau intr-o relatie sau casnicie unde sunt maltratate si nu fac referire la acele femei care merita de-a dreptul mila pentru ca se intampla ca un necunoscut sa le maltrateze ,doar pentru satisfactii diabolice ale acestora.

  RăspundețiȘtergere
 3. @anaid, pînă într-un punct, trebuie să ne fie milă, pentru că şocul pentru ele la prima palmă sau pumn, trebuie să fie imens. După asta, trece o vreme pînă işi dau seama că ceea ce li se întîmplă e ireversibil. De cele care aleg să rămînă victime, nu mi-e milă!

  RăspundețiȘtergere
 4. @Mika, de asta unei femei ca tine, ca mine sau anaid, nu li se poate întîmpla aşa ceva. Cît despre iubire, ai mare dreptate. Iubirea n-are nici o legătură cu palma, pumnul sau bocancul cuiva. Iubirea nu trebuie să doară fizic.
  Cît despre copiii acuzaţi de părinţi c-ar fi cauza nefericirii lor...I've been there. Ştiu cum e şi mai ales cît de greu poţi ierta aşa ceva.

  RăspundețiȘtergere