vineri, 19 martie 2010

Cat woman, dog killer

Îmi miorlăie înfiorător motanii pe terasă, o cheamă pe asta mică a mea; ea ciuleşte doar urechile din braţele mele, mă urmează pînă la uşă, motanii fug şi eu îi zic ăsteia: "lasă-i dracului de golani, singurul domn a fost Mirciulică, bunică-tu".
Ăla lipsea cel mult o noapte de-acasă, venea dimineaţa frînt, mă privea înţelept cu ochii ăia ai lui ca două bile, îl hrăneam şi dormea ca porcu' pînă seara.
Pe cînd ajung la uşă, amorezii-s duşi cu tot cu cozile lor stufoase şi spinările de iguană. O să continue s-o cheme pînă dimineaţă, dar asta mică n-are voie afară după unşpe că e fata civilizată cu educaţie şi nu se-ncurcă cu toţi vagabonzii.
Pe Mirciulică l-am primit de pui de la Lena, vecina de peste drum, o femeie cu cel mai mare cap din cîte am văzut în viaţa mea şi pe lîngă că-l are mare cît o roată de şvaiţer, îşi mai poartă părul lînos ca pe-o căciulă rusească d-aia de blană cu urechi.
E grasă dar şi înaltă, faţa pătrăţoasă, voce sonoră, groasă, iar cînd rîde face HĂ, HĂ, HĂ.
Iese la poartă în halate lungi de mătase, cu cîte-o mîţă în braţe.Are vreo 7, toate grase si blănoase.
Bărbatu-său e ceva sculă pe la poliţie, mai tînar decît ea cu vreo 15 ani şi chiar arată binişor. N-am idee ce-o fi găsit la ea... Frumoasă nu e, deşteaptă nici atît, bătrînă e, copiii nu i-a făcut. Cică banii ei ar fi fost subsitutul dragostei, din cîte mi-a şuşotit Poştăşiţa, care din deformaţie profesională informează pe toată lumea despre toată lumea.
Pe lîngă cele 7 mîţe, bărbatu-său a ţinut să-i aducă şi-un cîine, un Rotveiller pe care Lena n-a avut ochi să-l vadă, de aceea într-o zi cîinele a murit misterios. Lena mi-a zis fără umbră de regret că-l otrăvise ea dar, "să nu cumva să afle Mişu". În locul Rotveillerului a apărut un Bichon cumpărat de ea, care trăieşte bine merci şi azi, pupat în bot şi răsfăţat cu pătimaşe cuvinte de dragoste "viaţa mea, iubirea mea, sufletul meu".
Nu ştiu dacă Mişu a făcut vreo investigaţie mai amănunţită,că doar e criminalist şi mă gîndesc că măcar o uşoară curiozitate de a cerceta decesul ar fi fost normală, dacă nu chiar profesională şi na, ar fi aflat şi el că stă cu o criminală-n pat. Asta dacă mai încape de mîţe.

2 comentarii: