joi, 25 februarie 2010

Un ţăran şi patru ghiolbani de supermarket

Pe intervalul din Real, la standul de îngheţată, un ţărănoi gras şi nebărbierit sigur pe el, semn că azi a fost zi de salar, către vînzătoarea de vreo 20 de ani: ai îngheţată şi la pachet? Da, zice fata.
Sigur, sigur? intreabă iar ţăranul privind-o într-un anume fel, semn că se simţea irezistibil, încă o dovadă că luase salaru'. Fata zice şi ea că sigur, la care el se sprijină c-un cot pe stand rînjind ca vaca la mulgătoarea electrică şi-o mai întreabă o dată:
zici că ai şi îngheţată la pachet?
Am trecut de ei gîndindu-mă că ţăranul ăla o fi avînd o fiică de vîrsta vînzătoarei de care se leagă alţi ţărani ca el.
Mai încolo la cafenea, în acvariul pentru fumători, patru bucăţi sprijinitori de garduri, întinşi pe fotolii aproape la orizontală. De cîte ori trece cîte-o femeie, sau ceva ce seamănă cu una, ghiolbanul de la geam aruncă o privire sictirită, trage din ţigară, aruncă rotoacoale şi uneori işi duce mîna la şliţ într-un tabdru gest de verificare; da, acolo ţi-s ouăle, nu le-ai pierdut şi nici nu s-au intregrat în scaun.
Aceşti masculi feroci fac parte dintr-o subspecie a cocalarului de mall al Caţavencilor, pentru că ei zac d-abia în supermarketuri. La mall e mai scumpă cafeaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu