vineri, 26 februarie 2010

Primăvarăăăăăăă

Parcă se simte miros de primăvară...

Ştiu, ştiu, nu-mi mai scoate ochii, am mai spus-o si prin ianuarie şi pe la începutul lui februarie cînd îmi croiam drum ca tancurile ruseşti prin nămeţii Bucureştiului.

Da' am alt reper acum. Am fost în piaţă să cumpăr zarzavat şi eu caut d-ăla plin de nisip, fără forma de falus a morcovului din supermarket, eventual cu urme de vierme ca să fiu sigură că e de grădină. Normal că n-am găsit şi-am luat morcovi cu nisipul pe ei doar pentru impresie artistică dar, achiziţionaţi de la Selgros.

Lîngă morcovar stătea un nenea fără clienţi care m-a îmbiat cu usturoi d-ăla mărunt care-ţi face lehamite să-l cureţi, dar pe care-l cumpăr eu de obicei.
Lîngă usturoiu' ăsta, avea şi din ăla mare chinezesc care se înverzeşte a doua zi dacă-l faci mujdei şi de la care am bolit eu acu' cîţiva ani vreme de o săptămînă.

Mi-a zis un medic că are cianuri în compoziţie, ceea ce mi se pare perfect normal dat fiind faptul că vine taman din China. Mare e China şi nenumărate resursele ei. Cred că o să apuc ziua în care o să-mi pot cumpăra din piaţă un rinichi perfect compatibil cu corpul meu.

Da' parcă vorbeam despre primăvară... Circulă tot felul de legende, printre ele şi aia cu Busu... ăăăă cu usrsu am vru'să zic, care-şi vede umbra şi mai ţine iarna şase săptămîni, dar eu cred că nenea ăla cu arpagicu' e adevăratul vestitor al primaverii. El ştie cel mai bine.

P.S. dupa cateva zile... Domnu` cu arpagicu` stie pe dracu`!

4 comentarii:

 1. Şi eu vreau primăvara, să mă dau cu bicicleta. M-aş da da' n-am bani s-o termin.

  În piaţă nu prea mă duc dar am fost azi să iau nişte mere.

  RăspundețiȘtergere
 2. @blu combină şi tu utilul cu plăcutul; te duci după mere la piaţă cu bicicleta.

  RăspundețiȘtergere
 3. Aş fi scris şi eu cum aproape-n fiecare zi am o preocupare ciudată rău. Montez bicicleta, bine, cât am din ea, m-aşez pe scaun şi mă holbez câteva zeci de minute la chestia aia. http://blu.mobilereview.ro/tmp/P1040044e.JPG

  Cred că mi-ai sugera o plimbare la Kakăsburg...

  RăspundețiȘtergere