vineri, 26 februarie 2010

Otrăvuri spre dimineaţă

Hei, aşa sunt eu, schimbătoare, cameleonică.

Parcă tu spuneai cîndva cu admiraţie, că nu te-ai putea plictisi cu mine. Dar n-ai spus niciodată pentru că ştiai că nu e adevărat, că eu n-am să mă plictisesc cu tine.

În realitate, nu m-am plictist, nu mi-ai dat ocazia pentru că mi-ai rezervat de fiecare dată surprize care m-au izbit în moalele capului ca un ciocan de croat în ţeasta unui sîrb.

Şi de fiecare dată, m-am trezit năucită, neştiind ce m-a lovit. Tu însă, te-ai dus mai departe, prefăcîndu-te că nu s-a întîmplat nimic.

Şi poate nici nu s-a întîmplat. Eram doar eu care mă trezisem dimineaţa dintr-un vis urît, dînd cu cotul în noptieră.

În noptiera ta, căci mă intinsesem inconştient să te cuprind cu braţele şi tu nu erai.

5 comentarii:

 1. sa vezi tu ciocanul sarb in capul unui croat...

  RăspundețiȘtergere
 2. ce să-nţeleg din asta? e iar vreo trimitere la Private Spice în stilul tău subtil?

  RăspundețiȘtergere
 3. Angela, regret nespus că te şterg din comentarii şi din blogroll. Asta nu înseamnă că n-o să continui să citesc blogul tău, zilnic. Pe Google Analytics ai să vezi că nu spun poveşti. Sunt colegi şi colege de facultate care m-au sunat şi s-au indignat. Greşeala a fost cu redirectionarea către "sare-n ochi" şi mai departe...Dacă ai fi fost de la început "diamonds and rust", nu s-ar fi iscat gâlceavă.Continuă să scrii frumos, ştiind că şi eu îţi simt slova caldă

  RăspundețiȘtergere
 4. N-am cuvinte, omuldelamunte... De fapt, as avea, dar e mai bine sa nu le spun.

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Angela - n-am mai scris eu de multa vreme (eh, n-am scris eu in genere, dar asta e alta poveste), insa acest personagiu care se intituleaza omuldelamunte, alpinistul asta al carui crez ascensional se rezuma la Muntele Venus (sic!) - a vrut sa spuna Muntele LUI Venus, dar probabil ca n-a ajuns pana acolo, tot tanjind/ranjind la coapsa ilincai-celei-adevarate si la alte zone de ero/oro/geneza - m-a trezit din "somnul dogmatic", ca sa ma exprim mai kantian ashea. Prin urmare, permite-mi sa ii adresez o diatriba indulgenta:

  @Omuldelamunte – iti voi marturisi ceva intimissim: manifestarea ta duplicitara fata de Angela imi produce, pe langa greata, un duios sentiment laxativ, chiar purgativ pe alocuri. Va sa zica, ce-mi faci tu? Ii cenzurezi comentariile, o scoti de pe blogroll pentru ca pseudo-victorienii tai amici consuma impulsuri spre a-si manifesta oprobriul ca le "sare-n ochi" paicepulamea si le loveste obrazul fin? Pentru ca aciditatea replicilor ei scandalizeaza si umfla tiroida (a se citi ranza) in niste pudibonde de rangul doi? Ca sa iti ocrotesti poiata de gaini zgribulite care iti citesc cu infrigurare dulcegariile cu iz de adolescent intarziat, epigonic-tributare unor secunzi ca Ionel Teodoreanu, Mihail Sebastian sau Gib Mihaescu?
  OK, e blogul tau si faci ce vrei cu el. Dar sa vii dupa aia si sa spui ca o sa continui sa o citesti - un alt pattern obsesiv, dincolo de Marx si de laitmotivul vomitiv intruchipat de ilinca-cea-veritabila - dar mai “pe sest”, asa, cum ai face cu o revista porno, ferit de ce ar putea vedea mironositele, mi se pare o mizerie fara de margini.
  La urma urmei, ce pula mea mai comentezi pe Diamonds and Rust, daca ei nu ii permiti sa se exprime pe blogul tau si nu esti in stare sa recunosti, PE FATA, nu intr-un comentariu la un comentariu, ca ITI PLACE? De ce nu le spui huhurezilor ipocriti, cotofenelor ofensate si ofensante, care oricum o citesc si ei pe Angela, fie si pentru a mai afla ce a mai scris AIA, ca daca o asemenea lectura le provoaca lipotimie, ar putea sa se abtina sa-si oboseasca ochii cu ea?
  Recapituland: pentru a-ti salva BLEGAREALA si totodata reputatia de boem incurabil, de baiat sensibil si cumsecade, ai ales calea cutrei. Si cu asta le-ai rezolvat pe toate. Halal! Nici "busuioc" n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase.
  Ceea ce te deosebeste de Angela e ca ea, ca reprezentanta a "sexului slab", cum spui tu (ca un idiot sexist, care inca n-a inteles ca deja am trecut in secolul alalalt), are KWAE, ba, if you know what I mean, adica are curajul sa-i spuna pe sleau unei curci ca e curca, fara sa jigneasca intreg regnul feminin cum faci tu – fapt ramas neremarcat de gastele-ti adulatoare; ca pamfletul, ironia si sarcasmul n-au fost inventate nici ieri, nici alaltaieri si ca poti uza binisor de ele daca te simti lezat.
  Exista si o forma contrasa a pamfletului, anume injuratura, la care Angela inca n-a recurs, dar la care s-ar putea sa recurg eu, necenzurat, daca mai apari cu comentarii pe blogul ei. Au dreptate cotofenele, Angela nu isi are locul acolo. Dar nici tu nu iti ai locul aici.
  Si mai lasa-ne cu "Capitalul lui Marx", ca tot racanul stie cine a scris "Capitalul", telectoalule si en-cioclopedule, desi putini l-au citit, mai putini au inteles ceva din el, iar tu in mod cert nu faci parte niciuna dintre aceste tagme. Ramai la Ionel Teodoreanu, ca "da" mai bine la gaini.

  RăspundețiȘtergere